Kolla Parkstad – gjutning av betongstommar

Beställare: Erlandssons Bygg » | Beställare: Eksta »

Svensk Armering och Betongbyggen AB fick år 2018 uppdraget att gjuta betongstommar till de 69 lägenheter som byggs i Kungsbackas nya stadsdel Kolla Parkstad.

Bostäder

Typ av bygge

}

6 månader

Avslutat projekt

2500 m³

Volym

Svårighetsgrad 3

Svårighetsgrad

Småstadsidyll med moderna betongkonstruktioner

Kolla Parkstad har som vision att utgöra Kungsbackas nya småstadsidyll. Byggprojekten omfattar uppförandet av både hyresrätter, bostadsrätter, enfamiljshus och flerfamiljshus, och även större offentliga lokaler. Blandningen av byggnadstyper skapar en trevlig atmosfär med inbjudande kvarter.

Grundläggande betongarbeten 

Svensk Armering och Betongbyggen ABs uppdrag gick ut på att gjuta toppkvalitativa betongkonstruktioner bestående av betonggolv/betongplatta, betongstommar, balkonger och trappor. Projektet har utvecklats i tätt samarbete med fastighetsägare och byggbolag, för att leverera ett så högkvalitativt och effektivt resultat som möjligt.

Eftersom Kolla Parkstad innefattar Kungsbackas första trygghetsboende, som dessutom byggs enligt både miljöklassificeringarna Miljöbyggnad Guld och FEBY12, sätter detta extra stora krav på förstklassiga betongkonstruktioner från början till slut.

 

Betongarbeten med miljöcertifiering 

Miljöbyggnad innebär ett certifieringsystem för byggnader, där de blir granskade av tredje part. Granskningen innefattar bland annat kontroll av:

  • att byggnadens energianvändning inte är för hög
  • El och värmetillförseln håller en bra nivå och kommer från miljösäkra alternativ
  • God luftkvalitet
  • God fuktsäkerhet
  • Att byggnadsmaterialen är fria från skadliga kemikalier

För att uppnå nivån Miljöbyggnad Guld krävs både att alla ovanstående kriterier är uppfyllda men också att trivseln i huset är hög, vilket följs upp genom efterkontroller. Detta ställer höga krav på våra betongarbeten: både vad gäller betongkonstruktionen och att leverera hög trivselfaktor.

Vi på Svensk Armering och Betongbyggen AB är stolta över att ha varit med och bidragit till att skapa trivsamma och hållbara konstruktioner – och bostadsmiljöer!

Tveka inte att ta kontakt med oss på Svensk Armering och Betongbyggen AB för mer information om våra betongprojekt!

Kontakta oss för mer information

Kontakta oss