Stor kapacitet inom pålning och spontning

SABB har lång erfarenhet av byggen och reparation av kaj. Vi utför pålning och spontning av kaj via våra samarbetspartners, och tar gärna fram konstruktionsmetoder som är kostnadseffektiva där slutresultatet har lång livslängd. För oss är framdrift extra viktigt,därför ombesörjer vi även tidplaner och APD-planer som uppdateras under hela projektet. 

Träkaj och däck med balkar i stål och betong

Träkaj och däck med balkar i stål och betong

Vi hjälper dig med alla slags kajer, såsom träkajer eller trädäck som vi grundlägger på pålar med ett rutsystem av betongbalkar (primär- och sekundärbalkar), som underlag för optimal livslängd. Även enklare trädäck med stålbalkar som underlag. Vi konstruerar också kajer och ramper i havsmiljö som består av betong och dykdalber – en konstruktion i armerad betong.  

 

Bygga kaj – kunskap om väder och vind är viktigt

Med kunskap om vädrets makter har bygget bättre förutsättningar att lyckas. Därför tar vi inga genvägar när det gäller planering och arbetsmiljöarbete i ditt kajprojekt. Man behöver exempelvis ta ändrade vattennivåer i beaktande, som ofta underskattas om leverantören saknar erfarenhet. En annan utmaning är i vilken ordning man ska utföra de olika aktiviteterna för att få ett så bra flöde som möjligt i kajbygget.

 

Vi på SABB är stolta över vår gedigna kompetens av kajer i omväxlande havsmiljöer, och hjälper dig gärna. Välkommen att höra av dig!

 

Kontakta oss

Våra referenser